Peter Decuypere

Oprichter I love Techno en Fuse | Over hoe mislukkingen bijdragen tot succesvol leiderschap

Peter Decuypere (1963) is de founding father van de wereldvermaarde technomerken I love Techno (festival Gent) en Fuse (Club Brussel). Als Master in de filosofie kijkt hij naar events en marketing én het leven op een verrassende, visionaire en inspirerende manier.

Nadat hij zijn bedrijf in 2001 had verkocht, heeft hij zijn passie voor events en voor marketing verdergezet als consultant voor evenementen als Time Warp, De Warmste Week, WeCanDance, Rave Rebels, etc. Peter spreekt op tal van events en is eveneens docent aan verschillende hogescholen (eventmanagement, marketing en duurzaamheid van events).

Begin 2015 publiceerde hij zijn eerste boek We love Events bij LannooCampus. Daarop volgde in 2017 zijn tweede boek Holy Trinity Events, waarin hij een verrassend eenvoudig marketingmodel ontplooit, vertrekkend vanuit zijn eventexpertise. Dit model wordt intussen gebruikt tot ver buiten het domein van events.
In 2023 verscheen het boek Succes in 7 mislukkingen, waarin hij vanuit zijn eigen ondernemerservaring een aantal adviezen meegeeft die zowel in het persoonlijke als in het zakelijke leven van pas kunnen komen. Peter schrijft ook (soms provocatieve) opiniestukken, voor onder andere De Morgen.
In 2023 is hij gestart met GLOBSUS, een bedrijf dat aan de hand van een applicatie helpt om de duurzaamheid van events in kaart te brengen vanuit het framework van de SDG’s en ESG.