Jan-Emmanuel De Neve

Jan-Emmanuel De Neve is hoogleraar economie en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Oxford. Hij leidt er het Wellbeing Research Centre en laat wellbeing nu net zijn grootste focus zijn. Hij is vooral bekend om zijn onderzoek naar de economie van welzijn, dat heeft geleid tot nieuwe inzichten in de relatie tussen welzijn, inkomen, productiviteit en economische groei.

Zijn onderzoek werd geselecteerd als ‘The Management Ideas that Mattered Most’ door de Harvard Business Review. Daarnaast leidt hij ’s werelds grootste onderzoek naar welzijn op het werk voor Indeed, de wereldwijde zoeksite voor vacatures, met tot nu toe meer dan 15 miljoen voltooide bedrijfsbeoordelingen.
De Neve is redacteur van het World Happiness Report en zijn onderzoek verschijnt regelmatig in de media, waaronder The Economist, Financial Times, Harvard Business Review en op BBC. Jan- Emmanuel De Neve spreekt regelmatig op conferenties, waaronder PopTech en TED dus we zijn blij dat dat lijstje kan worden aangevuld met het Executive Forum.

Rian Mourik

Een opleiding in de arbeids- en organisatiesociologie aan de Erasmus Universiteit vormde de basis voor een carrière als HR-directeur in de wereld van bouwmaterialen. De kracht van Rian Mourik is het efficiënt, duidelijk en resultaatgericht te werk gaan.
Naast haar werk als HR-directeur is Rian co-founder van het bedrijf 2bFocused. Een bedrijf opgericht vanuit passie voor het waardengedreven essentialisme. Dit nieuwe gedachtengoed biedt een oplossing voor de problemen in de huidige tijdgeest, waarin iedereen het (te?) druk heeft, risico loopt op overbelasting, er krapte is op de arbeidsmarkt en het een uitdaging is personeel te behouden. Hoe zorgt u er als CEO/CFO/HR-directeur voor dat u zelf in balans blijft en ook uw team of organisatie? Hoe zorgt u dat de HR-KPI’s op groen komen/blijven?

Op Executive Forum neemt Rian Mourik u mee in de wereld van het waardengedreven essentialisme en wat dit kan betekenen voor u en uw organisatie. Het gaat daarbij niet alleen om het bepalen van de kernwaarden, maar vooral over welk gedrag daarbij past en hoe u daar zo op kunt sturen dat dit tot uiting komt in de cultuur van de organisatie.

Servaas Bingé

Dokter Servaas Bingé studeerde geneeskunde aan de universiteit van Gent. Hij startte een succesvolle huisartsenpraktijk maar leerde het vak vooral door met internationale topsporters te werken. Die stelden een andere vraag. De patiënt in de praktijk vroeg: ‘Dokter, los mijn probleem op’. De atleet vroeg: ‘Help me om gezond te blijven’. Twee verschillende vragen. Op de eerste vraag heeft de geneeskunde van vandaag een antwoord. Op de tweede vraag nog niet. Dat is de missie van deze arts, auteur, ondernemer en bevlogen spreker.

Servaas was hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal (2016-2019) en schreef al meerdere boeken om onze gezondheid in eigen handen te nemen, bv. ‘Nooit meer naar de dokter’, ‘Vastenkookboek’ en ‘Het recept’.

Kiki Vervloessem

Na haar studies Latijn-Grieks behaalde Kiki Vervloessem, geboren in Mechelen, haar Licentiediploma Wijsbegeerte aan de KU Leuven. Ze voegde er een postlicentie Culturele Studies aan toe. Een intensieve dansopleiding klassiek en hedendaags liet haar vanaf haar veertiende de danswereld ontdekken, tot op de Olympische Spelen. Ze was ook docente klassieke dans terwijl ze haar loopbaan aanvatte in diverse cultuurorganisaties (Toneelhuis, Theater Zuidpool, …).
In 2003 maakte ze de overstap naar de communicatiesector: ze werd beleidsadviseur en woordvoerder van de Burgemeester van Antwerpen, de Federaal Minister van Werk en verzorgde de corporate communicatie van de Nationale Loterij. Ze zetelde inmiddels in diverse bestuursraden, zo ook bij Opera Ballet Vlaanderen (OBV). In 2017 maakte ze de overstap van de bestuursraad van OBV naar de werkvloer van het bedrijf. Ze leidde aanvankelijk het balletdepartement van de organisatie en is sinds 2019 overkoepelend Adjunct Algemeen Directeur van OBV, de grootste culturele organisatie van Vlaanderen. Met collega’s Jan Raes en Jan Vandenhouwe vormt ze samen de directie die de strategische koers van de organisatie uitzet.
OBV telt naast 130 vaste artiesten (musici, koorleden, balletdansers, …) zowat 300 medewerkers (techniek, finance, marketing, facilities, HR, productie, dramaturgie, …) en kan elk jaar rekenen op een paar honderd freelancers om per seizoen een tiental nieuwe producties in binnen- en buitenland te tonen. Uitvalsbasis zijn de prachtige historische operahuizen in Antwerpen en Gent die OBV als een goede huisvader beheert en ontsluit.

Kiki Vervloessem is lid van de raad van bestuur van oKo, de werkgeversfederatie van de cultuursector en bestuurslid van de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Ze vertegenwoordigt ook OBV bij Dance Europe Network en Opera Europa.

Als ze niet in operahuizen of theaterzalen vertoeft, vind je Kiki als supporter in voetbalstadia of langsheen een wielerparcours. Ze woont met haar man in Antwerpen en is mama en plusmama van 5 kinderen.

Dominic Rossi

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high-performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. Dominic geeft keynotes en presentaties rond het ontdekken en ontwikkelen van talent.

Goede coaching begint met empathie: uw eigen perspectief als teamleider loslaten en u helemaal inleven in het perspectief van uw teamlid. Wat kan die persoon goed? Wat heeft hij/zij nodig om dat talent ten volle te ontwikkelen? Hoe bouwt u een sterke vertrouwensband op om optimaal samen te werken? Wat is de essentie van leren door ervaring? Wat is een verschil tussen een doe-instructie en een bewustzijnsinstructie? Hoe creëert u de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback? Op al deze vragen kan Dominic samen met u zoeken naar gepaste duurzame principes, naar aanleiding van zijn laatste boek ‘Op het ritme van je team’.

  • Meer dan zes jaar individuele trainer en coach van Julie Allemand. Zij speelt in de WNBA en ging naar de Olympische Spelen 2021 in Tokyo.
  • Individuele coach van de Bondscoach Nationale vrouwenbasketbalploeg België (Olympische Spelen 2021).
  • Individuele coach van enkele topondernemers.

Liesbeth De Ridder

Liesbeth De Ridder heeft een bachelor (FNDP Namur) en master in de Rechten (KULeuven) alsook een master in HR (Universiteit Antwerpen). Ze vervoegde het GUBERNA Instituut in 1996 na een eerste professionele ervaring als wetenschappelijk medewerker aan Vlerick Business School.

Liesbeth staat aan het hoofd van het Centrum voor Family Business Governance van GUBERNA. Dit centrum ondersteunt familiebedrijven bij de reflectie over hun bestuur en de afstemming van hun bedrijfs- en familiale governance.

Daarnaast is Liesbeth verantwoordelijk voor het corporate ledennetwerk van GUBERNA en kan ze bogen op een ruime ervaring met evaluaties van raden van bestuur van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Liesbeth is docente bij de Board Effectiveness programma’s van GUBERNA.

Johnny Waterschoot

Johnny Waterschoot is al van jongs af aan in aanraking gekomen met oosterse vechtsporten en heeft in de loop der jaren verschillende gevechtsdisciplines beoefend. Op zoek naar alternatieve vormen van zelfverdediging ontdekte hij Krav Maga en besloot hij zich te verdiepen in deze discipline. In 2007 behaalde hij zijn instructeursdiploma (GIC), gevolgd door het diploma van “Combat and Fight Instructor” in 2011, het diploma van “Law Enforcement Instructor” in 2012, het diploma van “Combat Mindset Instructor” in 2014 en het diploma van “Women’s Instructor” in 2016.

Johnny Waterschoot heeft bijgedragen aan het boek “Always Think Attack” van Ignace Van Doorselaere. Dit boek behandelt hoe de principes van zelfverdediging op straat vaak toepasbaar zijn in zakelijke omgevingen. Belangrijke begrippen zoals alertheid, ego, focus, energieverlies, eenvoud, flexibiliteit, aanvallend denken, fair play, overzicht en intuïtie worden uitgebreid besproken.

Storm Carroll

Storm Carroll is geen doorsnee spreker. Deze Nieuw-Zeelander is een professionele rugbyspeler en speelde meer dan 10 jaar bij het Nederlandse rugbyteam. Hij reisde de wereld rond en kwam in contact met heel veel verschillende culturen. Storm geeft op het Executive Forum een sessie over groepsdynamiek in een uniek jasje. Hij legt zijn focus op het verbinden van en interactie met collega’s/peers, en dit met een grote dosis plezier. We verklappen nog niet alles maar hij zal ongetwijfeld een unieke indruk achterlaten!