Brecht Lootens
Brecht Lootens is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve ecosystemen en heeft een brede ervaring opgebouwd in economische ontwikkeling, innovatiebeleid, investeringspromotie en stadsmarketing.
Hij werkte de economische positionering van verschillende stadsontwikkelingsprojecten, businessparken en innovatiehubs uit. Bij de Stad Gent was hij verantwoordelijk voor het relatiebeheer met de vastgoedsector en voor het aantrekken van buitenlandse investeerders, wat heeft geleid tot verschillende greenfieldprojecten voor corporate R&D-centra in life sciences en hardware (jobcreatie van +1.500 nieuwe jobs). Brecht leidde een team van 8 expert-beleidsmensen die samen de economische speerpuntstrategie, het startup- en scale-upbeleid en het hefboomfonds voor economische investeringen vormgaven.
In 2020 richtte Brecht als onafhankelijk ondernemer een boutique consultancy voor de ontwikkeling van technologische ecosystemen op onder de naam “tech with purpose”, met een focus op innovatie voor grote maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast is hij sinds november 2020 actief bij imec, het toonaangevende onderzoekscentrum voor nanotechnologie en digitale technologie. Hij zette innovatieve en ambitieuze projecten op met Vlaamse en Europese partners in de domeinen van slimme steden, logistiek en mobiliteit en de publieke gezondheidszorg.

Marleen De Troch
Marleen werd opgeleid als Master in de Biologie, optie Dierkunde (Universiteit Gent) en startte vervolgens een doctoraatsstudie over de biodiversiteit van kleine ongewervelden in tropische zeegrasvelden. Deze 5-jarige studie bracht haar in Kenia, Zanzibar, Mexico en de Filippijnen, waar ze veldwerk uitvoerde in samenwerking met de lokale partners.
Na haar doctoraat bouwde ze haar carrière verder uit door als postdoctoraal onderzoeker een tijdje aan de Universiteit van Stockholm (Zweden) te werken en verdere samenwerking uit te bouwen met onderzoekers in Zuid-Amerika (nu vooral actief in Argentinië, Ecuador en Brazilië). Ze vindt internationale netwerking dan ook zeer belangrijk in de opleiding van elke student en wetenschapper. Als lid van de recent opgerichte UGent Internationaliseringsraad hoopt ze daar toe bij te dragen.
De kers op de taart kwam er toen ze de unieke kans kreeg om deel te nemen aan een onderzoeksexpeditie in Antarctica. De vergaarde ervaring en levenslessen deelt ze graag met studenten tijdens haar lessen maar ook met het bedrijfsleven, waarbij er steeds meer samenwerkingen komen tussen wetenschap en industrie (Blue Economy).

Mercedes Sánchez Varela
Mercedes Sánchez Varela is adviseur voor internationaal en EU klimaatbeleid, met veel ervaring in het vertalen van beleidsuitdagingen in future-proof en duurzame strategieën voor klanten in zowel de private als de publieke sector. Ze is momenteel Directeur en board member bij Chapter Zero Brussels, een spin-off van het World Economic Forum, die klimaat en governance bespreekbaar maakt binnen boards. Ze leidt er high-level discussies met EU- en bedrijfsleiders over de uitdagingen rond klimaatverandering, sustainable finance, koolstoftaks, en breder biodiversiteit, clean tech en hernieuwbare energie, alsook klimaatrapportering.
Mercedes werkte 14 jaar lang voor KPMG als hoofd van het EU-kantoor in Brussel en als partner verantwoordelijk voor EU-relaties. Ze leidde er een team dat dealde met pan-Europees gefinancierde contracten in verschillende sectoren en regio’s. Ze was lid van talrijke besturen in de domeinen van overheid, infrastructuur en ontwikkeling, altijd in relatie met ESG en duurzaamheid. Daarvoor werkte ze in consultancy voor de EU, WB en EBRD, voor een advocatenkantoor in concurrentiezaken en voor het United Nations Development Programme UNDP in Afrika.
Als een echte EU insider weet Mercedes hoe Brussel werkt en ze combineert dit met een lange internationale carrière in consultancy. Ze is ook non-executive director in verschillende not for profit boards zoals BoardCompanion, een EU federatie van consultants en een museum in Brussel.
Mercedes studeerde Internationaal en Europees Recht in Parijs en Madrid.

Kirsten Heukels
Kirsten Heukels is een Nederlandse zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation.
Zij is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt van de combinatie tussen micro-expressies in het gezicht, lichaamstaal en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht zij individuen en teams om excellente communicatie en daardoor samenwerking te bereiken. Voor specifiek gekozen organisaties (zoals de KNVB, Embraer en Odin) is zij extern vertrouwenspersoon.

Tom Sauer
Tom Sauer is Hoogleraar Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen.
Tijdens zijn doctoraatstudies aan de KU Leuven was hij gedurende twee academiejaren als Research Fellow verbonden aan het International Security Program van het Belfer Center for Science and International Affairs (BCSIA) van de John F. Kennedy School of Government, Harvard University, en dit dankzij een Rotary Ambassadorial Scholarship.
Zijn onderzoeksdomein is internationale veiligheid en meer bepaald de problematiek van de proliferatie, wapenbeheersing en ontwapening van massavernietigingswapens, voornamelijk nucleaire wapens. Hij publiceerde negen boeken, waarvan het meest recente De Strijd voor Vrede. En Hoe we die Kunnen Winnen. Tom Sauer schrijft ook regelmatig opiniestukken in binnenlandse kranten (De Standaard, De Morgen, De Tijd, deredactie, Knack online) en buitenlandse media (Financial Times, NRC, Der Spiegel, Defense News, The National Interest, EU Observer, OpenDemocracy, The European Voice), en is af en toe te horen op Radio 1 (De Ochtend, De Wereld Vandaag, Nieuwe Feiten).
Tom Sauer werd in 2009 tot Ambassadeur voor de Vrede benoemd door Pax Christi Vlaanderen, en heeft in juni 2019 The Rotary International Alumni Global Service Award ontvangen.
Hij zetelt in verschillende Raden van Bestuur: het Vlaams Vredesinstituut (voor de VLIR), het International Institute for Peace in Wenen, Pax Christi Vlaanderen, en de Vereniging voor Educatieve en Wetenschappelijke Auteurs (VEWA). Hij is ook actief lid van de Pugwash Conferences on Sciences and World Affairs, en expert van de werkgroep nucleaire veiligheid binnen de Hoge Gezondheidsraad.

Veronique Streekstra en Tamara Bavius
Tamara Bavius en Veronique Streekstra geloven dat de combinatie van coaching en psychotherapie van onschatbare waarde is. Volgens hen moet iedereen toegang hebben tot kennis uit de spreekkamer van de
psychotherapeut. Waarom beperken tot een bepaalde groep mensen als we er een gemeenschappelijk goed van kunnen maken? We dragen hiermee bij aan groei en persoonlijke ontwikkeling, wat verdergaat dan het individu. Verbinding met de eigen drijfveren, waarden en veerkracht is een investering voor impact op groots niveau.
Tamara en Veronique, resp. GZ-psycholoog (GZ: gezondheidszorg) en psychotherapeut en beiden executive coach, begeleiden rondetafels en geven workshops en masterclasses waarin zij op een unieke manier de kennis van de psychotherapie combineren met toegankelijke coachingtechnieken.

Nathalie Van Renterghem
Nathalie Van Renterghem is mede-oprichter van Inspinazie, dat al dertig jaar improvisatietheater in toegepaste vorm naar bedrijven en organisaties brengt. Enerzijds als vorm om allerlei organisatiethema’s verbredend en verdiepend onder de loep te leggen tijdens “TIM’s”, oftewel thematische improvisatievoorstellingen. Anderzijds als inspiratiebron en trainingspraktijk, waarbij improvisatievaardigheden en -wijsheden bijgebracht worden aan leiders en teams.
Improvisatietraining wordt wereldwijd steeds meer ingezet in business schools en ander onderwijs, en in bedrijven. Applied improvisation biedt immers heel wat antwoorden op organisationele uitdagingen zoals de almaar radicalere nood aan wendbaarheid, intrinsieke motivatie, storytelling, open communicatie, engagement, betrokkenheid en verantwoordelijkheid in een wereld vol vraagtekens.
Nathalie is lid van het wereldwijde netwerk van applied improvisation practitioners. In Vlaanderen heeft ze samen met haar collega’s pionierswerk geleverd wat betreft toegepaste improvisatie in organisaties. Met TIM Theater / Inspinazie ontwerpt, speelt en traint ze intensief. Ze voerde samen met Vlerick een project uit over improvisatie en management voor Flanders DC. Ze is deel van het NeuroTrainingLab-team van Antwerp Management School als actrice. Ze begeleidt op heel wat manieren leidinggevenden via ervaringsleren vanuit theater.
Daarnaast is ze ook al tien jaar actief als erkend conflictbemiddelaar, en ook als facilitator bij Hummus binnen het denk- en werkkader van Deep Democracy. Ze weet zich te bewegen op plaatsen waar spanning en onzekerheid troef zijn, en anderen in beweging te krijgen.

Axel Funhoff
Axel Funhoff is actief aan de Antwerp Management School. Hij onderwijst er ‘Advanced Finance’ in het programma Master of Innovation and Entrepreneurship en ‘Corporate Finance’ in het programma Global Supply Chain Management.
Zijn hoofdberoep is CEO van Achilles Design, een design- & innovatiebedrijf gevestigd in Mechelen. Daarvoor was hij CFO bij Duval Union, het in Antwerpen gevestigde investerings- en managementkantoor dat focust op het uitbouwen en managen van een porfolio van bedrijven in de marketingsector.
Alles samen heeft Axel bijna 25 jaar ervaring in senior management, corporate finance, aandelenonderzoek, private equity en management consulting.
Tussen 2001 en 2011 werkte Axel voor verschillende investeringsbanken zoals Bear Stearns (nu JP Morgan) in London en Fortis Private Equity en ING Equity Markets in Brussel.
Tijdens zijn carrière als analist werd Axel door internationale institutionele investeerders geclassificeerd in het top kwintiel in de sectoren West-Europese Transport en Logistiek en Kapitaalgoederen. Hij werd ook in de top 3 geplaatst door C-level corporate management.
Axel behaalde een Master Economie aan de Universiteit van Maastricht in 1998.

Anja Moortgat
Met ruim 20 jaar ervaring als executive coach heeft Anja al vele leiders en teams begeleid om hun innerlijk kompas te ontwikkelen en een ‘great place to work’ te creëren. Ze gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen gecombineerd met oeroude wijsheden. Haar aanpak is no nonsense gekruid met een vleugje intuïtie. Voor haar is leiderschap het vermogen om anderen te betrekken in een proces van doelrealisatie. Hoe beter een leider zichzelf kent en zichzelf kan managen, hoe groter zijn impact.
Sinds 2002 werkt ze samen met FP&P in Nederland als Harvard onderhandelingsexpert en leiderschapsconsultant.
Ze is gastdocent bij Bold Academy (NL) waar ze professionele coaches het vak leert.
In september 2022 verschijnt haar boek ‘Het nieuwe leiden is vrouwelijk’, uitgegeven door Lannoo Campus.
