Jan-Emmanuel De Neve

Hoogleraar economie en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Oxford | Over de economie van welzijn: welzijn in relatie tot inkomen, productiviteit en economische groei

Jan-Emmanuel De Neve is hoogleraar economie en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Oxford. Hij leidt er het Wellbeing Research Centre en laat wellbeing nu net zijn grootste focus zijn. Hij is vooral bekend om zijn onderzoek naar de economie van welzijn, dat heeft geleid tot nieuwe inzichten in de relatie tussen welzijn, inkomen, productiviteit en economische groei.

Zijn onderzoek werd geselecteerd als 'The Management Ideas that Mattered Most' door de Harvard Business Review. Daarnaast leidt hij 's werelds grootste onderzoek naar welzijn op het werk voor Indeed, de wereldwijde zoeksite voor vacatures, met tot nu toe meer dan 15 miljoen voltooide bedrijfsbeoordelingen.
De Neve is redacteur van het World Happiness Report en zijn onderzoek verschijnt regelmatig in de media, waaronder The Economist, Financial Times, Harvard Business Review en op BBC. Jan- Emmanuel De Neve spreekt regelmatig op conferenties, waaronder PopTech en TED dus we zijn blij dat dat lijstje kan worden aangevuld met het Executive Forum.