Dominic Rossi

Coach en auteur van 'Op het ritme van je team' | Over het bouwen van een high-performance cultuur in uw bedrijf

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high-performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. Dominic geeft keynotes en presentaties rond het ontdekken en ontwikkelen van talent.

Goede coaching begint met empathie: uw eigen perspectief als teamleider loslaten en u helemaal inleven in het perspectief van uw teamlid. Wat kan die persoon goed? Wat heeft hij/zij nodig om dat talent ten volle te ontwikkelen? Hoe bouwt u een sterke vertrouwensband op om optimaal samen te werken? Wat is de essentie van leren door ervaring? Wat is een verschil tussen een doe-instructie en een bewustzijnsinstructie? Hoe creëert u de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback? Op al deze vragen kan Dominic samen met u zoeken naar gepaste duurzame principes, naar aanleiding van zijn laatste boek 'Op het ritme van je team'.

  • Meer dan zes jaar individuele trainer en coach van Julie Allemand. Zij speelt in de WNBA en ging naar de Olympische Spelen 2021 in Tokyo.
  • Individuele coach van de Bondscoach Nationale vrouwenbasketbalploeg België (Olympische Spelen 2021).
  • Individuele coach van enkele topondernemers.