Brecht Lootens

Ecosystem builder bij research-, strategie- en designgroep ORG Permanent Modernity

Brecht Lootens is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve ecosystemen en heeft een brede ervaring opgebouwd in economische ontwikkeling, innovatiebeleid, investeringspromotie en stadsmarketing.
Hij werkte de economische positionering van verschillende stadsontwikkelingsprojecten, businessparken en innovatiehubs uit. Bij de Stad Gent was hij verantwoordelijk voor het relatiebeheer met de vastgoedsector en voor het aantrekken van buitenlandse investeerders, wat heeft geleid tot verschillende greenfieldprojecten voor corporate R&D-centra in life sciences en hardware (jobcreatie van +1.500 nieuwe jobs). Brecht leidde een team van 8 expert-beleidsmensen die samen de economische speerpuntstrategie, het startup- en scale-upbeleid en het hefboomfonds voor economische investeringen vormgaven.

In 2020 richtte Brecht als onafhankelijk ondernemer een boutique consultancy voor de ontwikkeling van technologische ecosystemen op onder de naam "tech with purpose", met een focus op innovatie voor grote maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast is hij sinds november 2020 actief bij imec, het toonaangevende onderzoekscentrum voor nanotechnologie en digitale technologie. Hij zette innovatieve en ambitieuze projecten op met Vlaamse en Europese partners in de domeinen van slimme steden, logistiek en mobiliteit en de publieke gezondheidszorg.